Monday, August 3, 2009

Program ceramah PR isu-isu panas di Mengkarak

Pada 31 Julai 2009 bermula jam 9.30 malam program ceramah isu-isu panas yang membariskan pimpinan PKR, PAS dan DAP di Mengkarak mendapat sambutan hangat penduduk setempat.


Diantara penceramah ialah Cikgu Bad ( PKR), YB Chong ( Adun Tras ), Dato Fauzi Abd Rahman ( Pengerusi PKR Pahang ) dan Ust Abd Ghani Shamsudin ( AJK PAS Pusat ).


Turut hadir Ust Sulaiman Mohamad ( YDP PAS Bera ), Hj Hamzah Ibrahim ( Bekas YB Dun Guai ) dan Musaniff ( TYDP PAS Bera ).


Pada malam itu ceramah Cikgu Bad memberi maklumat yang sungguh bermakna kepada rakyat. Siapa yang tak datang rugi. Malam itu juga kami mendapat maklumat serba sedikit tentang siapa itu Sir Hendry Gurney? dan Ching Ping? Rupa-rupanya Sir Hendry Gurney yang kita pertahan selama ini adalah merupakan orang yang bertanggungjawab melahirkan negara haram Israel. Manakala Ching Ping pula adalah seorang manusia yang dilahirkan di negeri Perak.


Tetapi kami tertarik melihat YB Chong membeli sebuah buku agama yang diiklankan oleh Ust Abd Ghani Shamsudin dan
terus membacanya. Tajuk buku tersebut ialah " Agama dan Politik". Ini adalah suatu senario yang baik untuk hayat politik PR.


No comments:

Post a Comment