Friday, December 11, 2009

Penyerahan Cek dan penyampaian “Harapan Tertinggi”


Pengarah MTD Guai menyerahkan sekeping cek kepada wasi kepada arwah Misnin dan isterinya di Felda Mayam, Bera. Kedua-duanya telah menyertai program takaful berkelompok khairat kematian ( Ajam ) Pakatan Amal Sejagat meninggal dunia selang seminggu di bulan Ramadhan baru-baru ini.

Selain menyerahkan cek bernilai RM 5,600.00 ( RM 2,000.00 telah diserahkan dahulu sebagai membantu urusan pengebumian dan lain-lain ), Pengarah MTD sempat menyampaikan ‘ Harapan Tertinggi Arwah ‘ dalam bentuk lisan dan bercetak. Menurut wakil keluarga , mereka semua akan melaksanakan harapan tertinggi arwah tersebut.

Diantara ayat -ayat yang dicatatkan di dalam harapan tertinggi arwah berbunyi ,

………“ Aku juga berpesan kepada kalian semua agar bertaqwalah kepada Allah, Tuhan yang menciptakan kita semua. Dialah juga yang akan mematikan kita nanti. Kerjakan solat dan taatilah Allah di mana kalian berada. Tinggalkan kejahatan dan kemaksiatan kerana ia bukan sahaja dimurkai Allah tetapi dibenci juga oleh manusia. Ingatlah, sekali kalian meninggalkan solat dan kewajipan yang lain serta melakukan kemaksiatan pada Tuhan, di kala itu aku juga diseksa di persemadian.”………….

……” Alangkah gembiranya aku bila harta yang telah kalian miliki itu digunakan sedikit untuk kebajikan dan bersedekah bagi pihak diriku. Janganlah kalian gunakan peninggalan ku ini untuk berbuat maksiat. Kelak,aku juga akan terseksa.”..

Kepada sesiapa yang berminat menyertaikan program takaful ini boleh menghubungi Pakatan Amal Sejagat ( Agen Korporat Etiqa Takaful ) di talian 019-9378487 ( Musaniff ).

No comments:

Post a Comment